Monday, February 14, 2011

Valentines day? Sau doar inca o sarbatoare care sa ii faca pe altii sa isi vanda marfa?

"Love is like playing the piano. First you must learn to play by the rules, than you must forget the rules and play from your heart!"
 Valentine's Day este Ziua Îndrăgostiţilor în tradiţia occidentală, care se sărbatoreşte pe data de 14 februarie.

Ziua comemorează pe Sf. Dwynwen, sfântul patron al îndrăgostiţilor galezi. În Franţa o ţară tradiţional catolică, Valentine's Day este cunoscut simplu drept Sfantul Valentin si este sarbatorita ca în restul ţărilor occidentale. Nu este sărbătorită pe o scară largă, dar mulţi oameni îşi fac timp pentru a îl petrece într-un mod romantic cu partenerul de viaţă sau trimit o felicitare unei iubiri secrete.
România a inceput sa sarbatoreasca si Valentine's day, desi deja avea prin Dragobete o sarbatoare traditională.
Bineinteles inca din saptamanile anterioare au aparut tarabele cu prostioare "ca ciupercile dupa ploaie" incercand sa isi vanda inimioarele. Valentine's day poate fi o sarbatoare foarte speciala doar prin faptul ca iti petreci timpul cu persoana iubita nu prin a darui fel de fel de kistch-uri. Un cadou oferit din toata inima si un sincer "Te iubesc" pot satisface orice orice domnisoara/doamna. Avand in vedere ca noi avem o frumoasa sarbatoare, Dragobetele deja Valentine's day este considerata de multe persoane doar un cliseu.
Momentan va urez... Happy Valentine's Day!
ILYM!

No comments:

Post a Comment